Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Everesting imorgon…

Jag har bestämt mig för att göra ett försök på Everesting imorgon torsdag. Det hela går ut på att man i en och samma backe skall cykla höjden av Mt Everest, dvs. 8848m. Du får välja många repetitioner uppför en liten kulle eller några få uppför ett stort berg, det är helt upp till dig. Alla höjdmetrar måste tas i samma backe och man får inte välja en runda med flera backar. Det finns såklart en hel massa fler regler som ni kan hitta vi länken ovan. När man är klar registrerar man bara sin stravafil på hemsidan och hamnar på Hall of Fame. Kollade precis och det var 5 som hade kört i Sverige hittills. Jag har funderat på att göra det här i drygt ett år och nu får det vara dags att få tummen ur.

Jag kommer köra i en liten backe utanför Nässjö vid motionsanläggningen i Lövhult. Backen mäter hela 56 höjdmeter så det blir 158 gånger för att få ihop ett Everest. Tänker sätta upp en analog räknare vid vändpunkten så jag håller koll och för motivationens skull. Monterade även dubbla Garmins för att vara säker på att få med mig data hem efter dagen. Jag kommer ta med två cyklar så ifall det blir nåt strul med min racer blir det till att byta till MTB. Cykelbyte kan även bli aktuellt om jag känner att jag behöver en lättare utväxling. Tanken är att starta tidigt, förhoppningsvis i gryningen då jag räknar med att behöva ungefär 16 timmars cykeltid. Med lite pauser för mat m.m. så hoppas jag vara klar till midnatt.

IMG_9451

IMG_9455

Annons

Matlådan är packad med vatten, sportdryck, bars, drickyoggi, ostkaka, chips, godis, kakor m.m. Kommer fylla på med kaffe, mackor och pastasallad imorgon bitti också för att ha energi så det räcker hela dagen.

IMG_9454

Har ni lust att köra några backar imorgon eller bara komma förbi och heja så vet ni var jag är nånstans.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.