Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Inför helgens 60-mils brevet

På lördag ska det ut och luffarcyklar igen. La Lepre Stanca i Jönköping bjuder in till 400km och 600km breveter med start i Jönköping på lördag klockan 06.00. Marcus skriver lite om turerna och hur man skall göra för att anmäla sig här.

IMG_4827

Jag tänker köra 600km av flera anledningar. För det första så är det den sista distansen jag har kvar 2016 för att bli superrandonneur (200, 300, 400 och 600). För det andra så är det ju kul att luffarcykla och det är delvis en ny sträckning. Det tredje och viktigaste skälet är att det blir ett utmärkt genrep inför Transatlantic Way som startar om dryga 3 veckor. Jag kommer köra med i det närmaste den tävlingspackning som jag kommer ha på Irland. Kläder, väskor, sovutrustning m.m. är i det närmaste komplett och cykeln står redan packad hemma i källaren. Jag har tagit bort styrväskan där jag tidigare kört med sovutrustningen och maten. Istället kommer jag testa att ha liggunderlaget under styrpinnarna och sovsäck med bivybag i sadelväskan. Maten kommer jag köra i stembags från Revelate Design som jag hoppas kommer funka bra. Cykeln blir lite mer strömlinjeformad och det blir en lite lättare packning än på TCR.

IMG_4812 IMG_4813 IMG_4814

I övrigt så har jag lite nya prylar som jag ska testa ordentligt i helgen. Cykelsmedjan har försett mig med en ny hjälm, en Bontrager Velocis som efter lite testande hemma känns riktigt lätt och skön. Den känns dessutom skön att sova i vilket är viktigt då den säkert kommer att få agera huvudkudde på Irland.

IMG_4817 IMG_4816 IMG_4815

Annons

IMG_4811

Utöver hjälmen är planen att köra med Rapha´s nya brevet jersey som känns helt lysande för mina behov. Det är en kortärmad cykeltröja i Merino med vindtätt material på framsidan av bål och mage, utöver det så har den ett brett reflexband runt om och bra fickor, ja även en ficka på magen. Funkar den riktigt bra så ersätter den ju både reflexvästen och en ev. vindväst som annars både väger och tar plats i väskorna. Jag får återkomma med mina upplevelser efter helgen.

Planen för helgens runda är annars att försöka mata på och helst köra under Audaxtid. Audaxtid är den tid det skulle ta att cykla rundan om man snittar 22,5km/h inklusive matraster och ev. sömn. Vill man både äta ordentligt och sova en stund så måste man alltså cykla riktigt fort. Min plan är istället att vara still så lite som möjligt och förhoppningsvis kunna masa mig in under 27 timmar och klara Audaxtiden. Marcus lockades av min plan så vi kommer minst att bli två som kör. Jag kommer dock som sagt köra det som ett genrep inför Irland så planen är inte att ligga på rulle någonting för min del.

Som vanligt kan ni följa turen på instagram @cykeldanne med start lördag morgon.

 

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.