Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Inomhuscykling 2.0

Jag har ju uppdaterat min paincave med en ny trainer och nu har jag hunnit med att köra några pass. Jag köpte en Tacx Neo och är sjukt nöjd så här långt. Den är grymt tyst och känslan är riktigt bra. Jag har tidigare kört med en Tacx Satori och en gammal Monark. Skillnaden är enorm, cykeln rör sig ganska mycket i sidled vilket känns lite ovant i början men ganska skönt när man börjar vänja sig.

IMG_1457 IMG_1459

Jag har hittills kört både lite Zwift och en del Sufferfest. Sufferfest har jag kört tidigare men då med puls och kadens som sensorer. Riktigt kul att köra med Wattmätaren och jag upplever att vissa pass blir tuffare medan vissa känns lite lättare jämfört med bara puls. Förhoppningsvis ger det bättre effekt nu när jag kan köra med Watt. Jag körde Sufferfests nya test 4DP som är en utveckling av FTP där man utöver den klassiska 20 minutaren även testar kapaciteten över 5 sek, 1 minut och 5 minuter. Testet var sjukt jobbigt men den stora fördelen utöver testvärdena är att de olika träningsfilmerna sedan anpassar sig efter dina testvärden och klarar ut hur tungt du skall köra. Jag gillar Sufferfest trots sitt ibland lite tramsiga språk och kör man appen så får man utöver en massa cykelpass även tillgång till yogapass för cyklister och ett program med mental träning. Största nackdelen än så länge är att det inte finns ett fungerande ERG-mode (där trailern automatsikt anpassar motståndet efter filmen) till iOS, men det skall enligt uppgift förhoppningsvis komma i vinter. Tills vidare får man alltså med växlarna anpassa motståndet.

IMG_1358

Annons

Zwift har jag hittills hunnit köra lite mindre än Sufferfest men lite har jag testat. Jag har cyklat runt lite, kört ett race där jag blev avställd ganska tidigt samt kört ett träningspass. På träningspassen funkar tidigare nämnda ERG-mode utmärkt och det är en riktigt bra funktion. Skönt att slippa bry sig om att ställa in motstånd eller växla utan bara köra så hårt som programmet anger. Tävlingar är ju alltid kul och jag kommer definitivt att köra fler race, förmodligen blir det ju bra träning dessutom.

I morgon fredag tänkte jag köra Primers som är ett pass utformat för att väcka kroppen och komma in i racemode för på lördag och söndag smäller det i Malmö. Malmöcrossen står på programmet och det ska bli svinroligt att köra cx i backarna.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.