Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

New Bike Day

I går fick jag en ovanligt formad cykelkartong. Kartongen var kvadratisk och större än normala cykelkartonger. En ljusblå skönhet med ett 52-tum stort framhjul och ID#161 väntade på att monteras och provcyklas runt kvarteret. Monteringen gick ganska smidigt och ungefär en timme efter att jag öppnat kartongen kunde jag avnjuta de första tramptagen. Det var några månader sedan jag provade höghjuling för första gången men precis som när man lärt sig cykla så satt det kvar i minnet och provturen gick utmärkt.

LRG_DSC00695

IMG_2647 IMG_2646

Cykeln från Skånska Tomelilla av märket Standard High Wheels är en 52-tums Tourer med några små anpassningar för att ge mig bästa förutsättningar att klara av att cykla ett varv runt Vättern om knappt två månader. Cykeln har två stycken stegpinnar över bakhjulet, normalt finns bara en för att underlätta vid av- och påstigning. Jag ville ha dubbla för att kunna klättra bak och stå på pinnarna för att kunna vila rumpan och sträcka ut kroppen.

LRG_DSC00697

Utöver det så har cykeln vevarmar med dubbla pedalgängor. Det gör att jag kan välja mellan att ha 125 eller 150 mm långa vevarmar. Vill jag cykla fortare och lite tyngre så väljer jag korta och om jag lättare vill klara av Kaxholmsbacken flyttar jag till det yttre hålet och får en längre hävarm.

LRG_DSC00699

Nästa nyhet är bromsen på bakhjulet som nu kan väljas till om man köper en SHW. Bromsen opereras genom att man trycker ner den med foten varpå bakhjulet bromsas. Det funkade över förväntan och mina största farhågor kring utförskörningarna, framförallt ner mot Bankeryd är borta. Det kommer kunna gå att hålla en rimlig hastighet och klara av rondellen.

Annons

LRG_DSC00698

Sadelväskan kan vara i minsta laget för kommande tur så jag funderar lite på att skaffa mig en större.

LRG_DSC00696

Jag cyklade både på platten, uppför och utför och hade precis lika roligt som jag kommer ihåg från mitt besök i Tomelilla i höstas. Nu återstår bara en hel massa träning och lite planering innan det ska cyklas runt Vättern dagen innan Vätternrundan. Jag lär väl få tillfälle att återkomma till det äventyret längre fram.

LRG_DSC00694

LRG_DSC00700 LRG_DSC00701 LRG_DSC00702 LRG_DSC00703

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.