Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Ny cykel på gång

Min plan är ju att köra French Divide under 2018. Ett självsupportat race genom Frankrike på dryga 2000km. Loppet går till stor del på stig, vandringsled, grusväg och skogsbilväg så självklart behöver jag en lämplig cykel. Min gamla MTB, en TREK Superfly skulle säkert duga men det är ju roligt med något nytt. Drömmen är ju dessutom att köra Tour Divide så småningom och då finns det ännu större anledning att köpa nytt. Jag har funderat en hel del på olika cykelalternativ men landade in på vad som förmodligen är den vanligaste cykeln på Tour Divide. En Salsa Cutthroat.

Cutthroat_Force_1-1

Bild från www.salsacycles.com

Cykeln är byggd för långa äventyr på grusvägar och otekniska stigar. Det är en stel 29-tums MTB med bockstyre och stor triangel för att få plats med en rejäl frame-bag. I storlek medium och större har den dessutom plats för hela 5 flaskställ. Salsa är ett ganska litet märke i Sverige men tack vare hjälp från Nordic Trade och Öster Cykel så är en ny äventyrsmaskin på väg hem till mig. Salsa är ett klassiskt märke som verkligen tagit sig an äventyrscyklandet och bikepacking.

Annons

Det här blir min första hoj med singelklinga, ska bli spännande att se hur jag trivs med det. Har sett bilder på flera Cutthroats från Tour Divide med 2 klingar fram så vi får väl se. Jag kommer fortsätta skriva om hur jag anpassar cykeln till tävlingsmaskin, men det får vi ta längre fram. Nu hoppas jag mest på att den kommer så snart som möjligt så att jag kan börja fixa.

salsa-cutthroat-review-01

Bild från www.bikepacking.com på Jay Petervarys Cutthroat.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.