Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Precis anmält mig till Japanese Odyssey

2015 kördes Japanese Odyssey för första gången. Det såg av bilderna att döma ut som att det var ett fantastiskt lopp. Då körde man från nordspetsen till sydspetsen av ön. Som tur är så kommer loppet att köras i år igen och jag kunde inte motstå utan anmälde mig alldeles nyss. Årets lopp har ett lite annorlunda upplägg och fokuserar mer på klättringar.

the-japanese-odyssey

Starten går den 17 September mitt i Tokyo, därefter ska vi själva och utan support bestiga 11 stycken toppar  innan målgång i Osaka. Jag har gjort en snabb rattplanering bara för at få en uppfattning och hamnar runt 240 mil och knappt 50.000 höjdmeter. Det är ingen egentlig tävling då det inte kommer att presenteras någon resultatlista eller delas ut några medaljer. Tävlingen ska dock klaras av på maximalt 14 dagar där vi får lösa navigering, mat, sovplatser m.m. själva.

map-x1

Jag har ju cykel och prylarna som behövs sedan TCR och kommer skaffa mig ytterligare erfarenhet i Juni då det ska cyklas 250 mils tävling på Irland så det är inte så hemskt mycket mer som behöver fixas än reseplanering och att göra en gedigen ruttplanering.

Annons

Jag har länge drömt om att åka till Japan och det här kommer garanterat att bli ett fantastiskt sätt att uppleva både storstad och landsbygd.

Jag återkommer här på bloggen och på instagram med mer planering och förberedelser allt eftersom.

jap-odyssey-brevet-card

Det här ska bli sjukt kul!!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.