Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Rapha Brevet Insulated Jacket

För några veckor sedan landade en Rapha Brevet Insulated Jacket i brevlådan för test. Jag har tidigare kört väldigt mycket med västversionen som heter Rapha Brevet Insulated Gillet och utsåg den till bästa cykelplagg jag testat under 2016. Nu har jag kört tillräckligt i jackan för att kunna lämna ett rättvist omdöme. Jag har dessutom sovit ute i den en natt, därav är den både skrynklig i smutsig på mina studiomässiga bilder.

IMG_8764 IMG_8765

Jackan är isolerad med Polartec Alpha som är en isolering som andas väldigt bra, är lättskött och inte speciellt känslig för fukt. Isoleringen är mycket mindre känslig för fukt än t.ex. dun vilket gör att det inte gör lika mycket om man cyklar i jackan och blir varm eller om det kommer ett lättare regn. Isoleringen sitter bara i vissa av panelerna och t.ex. sidorna, baksidan av ärmarna och nederdelen av ryggen saknar isolering. Sidorna och baksidan av ärmarna är sydda i stretchmaterial och även ryggen stretchar över välfyllda ryggfickor. Det vindtäta yttertyget är bra på att stöta bort fukt och regn. Jackan har inga ryggfickor utan är tänkt att använda utanpå en cykeltröja. Jackan har dessutom ett reflexband tvärs över rygg och bröst. Ihoprullad kan man nyttja ett resårband i nacken för att packa jackan så att den får plats i en rymlig ryggficka.

Annons

Jag gillar jackan skarpt även om jag inte tycker att den är riktigt lika användbar som västen. Den tar ju självfallet lite mer plats och är inte lika smidig att ta av och på som sin ärmlösa variant. Jackan är väldigt skön och stretchpanelerna gör att den upplevs smidig. Yttertyget håller vad det lovar och stöter bort vatten bra men den klarar ju självklart inte ett rejält regn. De isolerande panelerna sitter placerade på rätt platser och jackans passform är verkligen gjord för cykling. Den är ganska kort fram och tillräckligt lång i ryggen även när du ligger djupt ner i bocken. Det är alltså ingen jacka som dubblerar som vardagsjacka och den känns lite märklig när man inte cyklar. Jackan är varm och tillsammans med lämplig underställströja och en cykeltröja klarar jag lätt några minusgrader.

Rapha ligger verkligen i framkant med plagg för långdistanscyklister med sin Brevetserie och med den här jackan har de en produkt som inte så många andra kan erbjuda. Cyklar du långt, länge och i alla tänkbara väder tycker jag att den här jackan är värd sina 1750kr även om jag skulle satsa på västen i första hand.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.