Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Snabbdistans och ljudböcker

Drog av en runda på knappa 6 mil nu i eftermiddags. Det var länge sedan det kändes så här bra i benen och jag lyckades med mina mått mätt hålla ganska bra tryck hela rundan. Bitvis tyckte jag det rullade på riktigt lätt trots dubbdäcken, kan det ha att göra med de nio dagarnas Sufferfestande kanske. Hur som helst så kommer jag försöka köra lite fler hårda pass på Monarken den närmaste tiden och inte vara lika fokuserad på att samla mil i benen.

IMG_8550 IMG_8552

När jag kör distans ensam så kör jag nästan alltid med hörlurar. Oftast lyssnar jag på podcasts eller ljudbok och då och då bryter jag av med lite musik. Jag brukar tänka att på landsvägen så kan man ju inte göra så mycket mer som cyklist än att försöka hålla sig intill kanten och undvika att vingla för mycket. Jag har svårt att tänka mig att jag skulle höra så värst stor skillnad på en bil som kör om med 1,5 meter till godo än en som kör om med väldigt lite marginal heller. Nu tänkte jag tipsa om den senaste boken jag lyssnade på och även om den jag påbörjade idag som känns lovande. Jag kör Storytel så för er som har den tjänsten så är det bara att leta upp böckerna.

Jag avslutade precis Cycling the Earth av Sean Conway. Den handlar om The World Cycle Race och Seans försök att slå världsrekordet i att cykla de 29000 km som krävs runt jorden. Tävlingen går inte riktigt som tänkt men man får ta del av ett fantastiskt äventyr och Seans upplevelser. Väl investerad tid om man gillar cykling och äventyr.

IMG_8554

Annons

Idag påbörjade jag Shut up Legs, en bok som avslöjas av titeln handlar om Jens Voigt. Boken börjar lovande och man får lyssna på en tysk som läser på engelska och berättar om Jens uppväxt i Östtyskland, hur han som 10-åring fick sin första racercykel av märket Diamant av den lokala cykelklubben bara han skrev på att han skulle börja träna och tävla för dem och hur hans proffskarriär så sakteliga tog fart. Så här långt är boken intressant och sämre motivation än att lyssna på en riktig hårdings biografi kan man ju tänka sig.

IMG_8555

Jag hittade flera böcker om framförallt brittiska cyklister och tänker väl spara på några till TCR i sommar.

Jag ska även försöka köra ett litet inlägg om mina favoritpodcasts så småningom, om jag kommer ihåg.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.