Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Snart dags för #lls600k

På lördag morgon startar det 400 och 600 km breveter från Jönköping. Jag har kvar 600 för att få ihop en superrandonneur i år så det får bli 60 mil i helgen. Planen är att köra den som ett genrep inför transcontinental race som startar om mindre än en månad. Jag kommer köra med i princip samma kläder och packning som jag tänker använda på den 400 mil långa attackturismturen genom europa.

600k

Rundan är i stort sett samma som förra året med småvägar och banvallar via Gällstad ner till Falkenberg där sannolikt första lite längre stoppet blir. Inte omöjligt att det blir bensinmacksmat där. Efter Falkenberg viker vi mot nordost och Värnamo för stämpling och kvällsmat på Hamburger Hill. Sedan går turen söderut mot Ljungby och en trolig kortare sovpaus efter ungefär 35 mil. I gryningen cyklar vi vidare till Växjö för frukost innan det blir kuperat över Hultsjö, Sävsjö, Nässjö, Aneby och tillbaka till Jönköping igen.

Klädmässigt så kommer jag testa att byta ut regnbyxorna mot ett par shorts istället. Jag har beställt ett par Raphashorts men om de inte kommer så tar jag ett par andra. Det ska ju regna en hel del så jag hoppas få testa min idé ordentligt. Min tanke är att om det är blött och kallt ska jag kunna dra shortsen över bibsen. Dessutom tänker jag använda shortsen som sovbyxor, om de nu inte är dyngsura… I övrigt blir det inga större förändringar på klädfronten. Har köpt en ny Brevet Lightweight Jersey som jag tror blir perfekt.

IMG_9703

Sovutrustningen tänker jag testa att ändra lite på. Jag har skaffat en sovsäcksliner från Western Mountaineering som egentligen bara är en tunn påse att ha i bivybagen. Den ska ge några graders värme vilket jag hoppas är tillräckligt.

IMG_9704

Annons

Planen är att byta ut sovsäcken mot linern och en lätt dunjacka (Brevet Insulated  Jacket) Vikten blir nästan exakt samma då sovsäcken väger 400 gram, liner 170 gram och jacka 260 gram. Fördelen med jackan är ju att den går att använda som förstärkningsplagg även när jag inte ligger i min bivybag. Det kan bli lite kallt om benen kanske men jag hoppas att Bortoms ullstrumpor, benvärmare och ovan nämnda shorts blir tillräckligt.

Navigeringsmässigt har jag ju tidigare skrivit att jag kommer köra med dubbla gps-er och det här får bli första riktiga testet. Min Edge 1000 kommer ha kartfönster med två datafält för batteristatus och distans till destination. Etrexen kommer bara visa datafält med information som klocka, höjd, soluppgång, solnedgång, temperatur, trippmätare, hastighet. Det fina med det här är att jag kommer slippa att växla mellan olika fönster. Jag kommer ladda ner rutten även till etrexen då den är back-up ifall jag får strul med dynamo eller laddning till Edgen.

IMG_9705

Jag ska försöka hinna med att göra lite mer detaljerade inlägg på alla kläder och prylar innan TCR men det får bli lite senare.

Skulle någon av er nu bli sugen på en långtur i helgen så är det säkert möjligt att anmäla sig till La Lepre Stanca.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

4 kommentarer

 1. Ser ju ut att vara en bra plan testa och kolla är viktigt. Som fjällvandrare är jag mycket seriös med mina val. Hoppas dina val är rätt. Hade gärna kommit till Vegby och kollat när ni passerar men tyvärr åket jag till Thailand på söndag morgon. Ha en bra tur nu till helgen och även om en månad när långturen startar.

  1. Vill ju till att prova ordentligt. Att köra med oprövade prylar försöker jag undvika in i det längsta. Hellre gammalt och lite slitet än helt nytt.
   Ha det så fint i Thailand.

 2. Jag blir väldigt sugen att haka på, men min racer är på lagning (väntar på reservdel), så jag kan inte, men vore kul att följa turen och få detaljerad lista på utrustning och dagsrutiner etc. på loppet.

  1. Får bli nästa gång då Kristoffer.
   Vill du följa turen så kommer jag posta lite inlägg på min instagram @cykeldanne eller så följer du #lls600k. Kommer ett inlägg här på bloggen efter helgen också om hur vi hade det samt förhoppningsvis några om utrustning kommande månad.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.