Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Vårvinterdistans och den perfekta gelsmaken

Min cykelträning nu på vintern består vanligtvis av 5-6 mil pendling till och från jobbet per dag. Detta försöker jag göra tre dagar i veckan. Oftast blir det ett ganska behagligt tempo men åtminstone en dag i veckan försöker jag köra någon form av intervaller på hemvägen. Utöver detta blir det förhoppningsvis ett distanspass på helgen. Som komplement blir det något löppass, något styrkepass och lite yoga varje vecka. Pendlingscyklingen är helt avgörande för att jag ska hinna få till så många mil i veckan som jag önskar och tror att jag behöver till de långa loppen.

Idag skulle det cyklas distans. Minst 100km var planen och vädret var riktigt bra. 2-3 grader varmt, lite vind och inte alltför blöta vägar. Jag cyklar ofta med musik eller någon pod i öronen när jag tränar på hemmaplan. På mindre trafikerade vägar har jag inte ont av att höra trafiken lite sämre. Det känns inte som att det spelar någon roll om jag hör bilarna som kommer bakifrån, jag kan inte göra mycket mer än att hålla mig intill kanten, cykla hyfsat rakt och hoppas att de håller ut ordentligt. Idag var en sån dag när alla höll ut ordentligt, vilket är extra trevligt när man är ute och rullar. Jag varvade p3 dokumentär med country och vinkade glatt på kyrkobesökare, jägare, lantbrukare, enduroförare m.fl. som var ute i det fina vädret.

Lida, kunde gott heta njuta en sån här dag.
Lida, kunde gott heta njuta en sån här dag.

 

IMG_4078
Lite grusväg blev det också.

 

Annons

Efter drygt 6 mil passerade jag Eksjö och slank in på Lilla Thimons kafé för att fylla på vatten och ta en fika. Till kaffet beställde jag en semmelsmoothie. En hetvägg körd i mixer och serverad i temugg. Till kaffe käkar jag bra mycket hellre en vanlig semla på nästa runda men steget till den ultimata gelen är inte så lång. Tänk om någon av alla tillverkare av energiprodukter kunde tillverka en gel med smak av semla. Lite lagom fickljummen skulle det vara ljuvligt och åtminstone jag skulle kunna tänka mig att fylla cykeltröjans fickor med gel.

Blivande gel till vänster i bild.
Blivande gel till vänster i bild.

 

Jag fick ihop mina 10 mil och lättlurad som jag är så känns det bra att ha fått ännu en digital trofé på Strava.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.