Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Wåffelcrossen nr2

Idag var det lerfest vid IKHP i Huskvarna. 60-talet mjölksyresugna samlades kl.10 för att cykla 40 minuter plus ett varv. Jag var där lite innan samling och hann med ett varv på den för året nya banan. Lerigt, blött och halkigt blev intrycket. Vurpade efter halva varvet, bestämde mig för att byta till ett mer grovmönstret bakdäck på mina tunga vinterhjul. Bytte däck och hann med att göra ytterligare en vurpa innan varvet var avslutat. Kan inte säga att jag var helt belåten med uppvärmningen. Barn, ungdomar och seniorer med cykelcrossar och mountainbikes körde ett mastervarv innan det var dags för start.

IMG_1395 IMG_1397 IMG_1399

Jag tog det hyfsat lugnt i starten och försökte sedan köra i ett jämnt tempo. Jobbigt men framförallt grymt roligt och härlig stämning. Jag passerade varvningen efter 39 minuter och 45 sekunder och belönades med två varv till och hann med att halka runt i totalt 8 varv med bara ytterligare en vurpa. Banan är riktigt rolig och utmanande på flera ställen, framförallt nu när det var så lerigt och halt.

Annons

IMG_1401 IMG_1402 IMG_1403 IMG_1405 IMG_1406 IMG_1407

Efter målgång väntade en lång kö till cykeltvätten och en ännu längre kö till våfflan. Tack för ett fantastiskt arrangemang, det enda som kan bli bättre till nästa gång den 5 november är kapaciteten på våffelgräddningen och mina ben.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.