Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tjejernas cykel-PT

Det är trots allt bara en förkylning

Nu har vi varit sjuka i princip hela mars och det börjar bli grymt tråkigt! Jag är trött på hosta, snor och gnäll! Jag vill ut i vårsolen och njuta av cyklingen och fina vädret! Vi har varit sjuka i omgångar men naturligtvis har ju lilla Elin fått det värst. En 5 månads bäbis står inte emot så mycket!

IMG_3223

Bassiluskan is in da house! Med hårda fötter och vassa tänder vill hon alltid bråka!

Så under hela månaden har jag inte fått mycket jobb gjort. På kvällarna då jag för det mesta får all pappers jobb, email, bloggande och annat klart har jag istället försökt söva sjuka barn eller själv däckat. Så nu sitter jag här och tittar på högen och undrar var jag ska börja?
Tränar jag när jag är sjuk? Nä det gör jag inte! Om jag har halsont, feber eller känner att kroppen inte är 100% då vilar jag! Jag får ofta den frågan och jag tycker absolut inte om man ska träna om man är sjuk! Kroppen behöver vila och återhämta sig för att bli frisk! Man kan få ordentliga bakslag och komplikationer om man tränar när man är sjuk. Hjärtmuskelinflammation är något som man bör vara försiktig med och det kan både vara allvarligt och långvarit. Som idrottare är det viktigt att man känner sin kropp och framförallt lyssnar på kroppens signaler. Jag använde mig mycket av vilopuls när jag tränade som mest. Det hjälpte mig att hålla koll på kroppen och steg vilopulsen drastiskt visste jag att nått var galet. Antingen höll jag på att bli sjuk eller övertränad. Men man väljer vad som funkar bäst för sig själv och sin kropp. Träna lätt i början eller ta en lätt promenad kan vara bra för att få i gång kroppen igen efter sjukdom.

Annons

2Jag laddar kroppen med en massa nyttigheter och hoppas snart vara på bättringsväg!

Nu äntligen sover barnen och jag börjar känns mig lite bättre. Sätter mig tillbaka i soffan och börjar ta tag i jobb och hoppas kunna träna lite om nån dag. Det är trots allt bara en förkylning och livet är ända ganska bra!

Tilda Loftin
Tilda är en personlig tränare, massage terapeut, och fitness instruktör. Hon bor i Mill Valley, ett stenkast från San Francisco och älskar att cykla längst kusten på hennes röda Specialized! Cykling är hennes passion och hennes mål med denna blogg är att inspirera och dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.