Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Julkalender

Lucka 13 – Fribiljetter till Sweden Bike Expo

Texten nedan publicerades ursprungligen i Svenska Cycling Plus 8-2016

Sveriges största cykelmässa tog ett stort kliv 2016 i och med flytten från Kista till Älvsjö, och från höst till vår, men utfallet blev riktigt bra. Trots publikrekord direkt med närmare 10 500 besökare och en utställarskara med både spets och bredd, är mässgeneral Magnus Rundblad inte nöjd än. Såhär ser han hur konceptet Sweden Bike Expo ska växa sig ännu större.

Det är lätt att omedvetet bli lite lat och tro att allt ska rulla på av sig själv, inte minst efter att Sweden Bike Expo slagit besöksrekord 2016 med 10 377 betalande, men enligt Magnus Rundblad är det precis tvärtom.

”Vi har aldrig satsat såhär hårt innan”, säger han. ”Det är viktigt att man inte blir bekväm, utan det gäller att hela tiden ta till sig vad som kan göras bättre och ­utvecklas. Det var till exempel därför vi flyttade mässan till slutet på mars, för att ­besökarna hellre ville klämma och känna på nya saker strax innan säsongen drog igång istället för på hösten, när många ställer cykeln längst in i garaget i väntan på varmare tider. Till nästa år satsar vi framför allt på att göra mässan ännu mer publikvänlig och att här ska finnas något att göra för hela familjen.”

Ett exempel på det är att Barnens Hinderbana kommer att arrangeras under söndagen, där barn mellan sju och tolv år får ta sig an cirka 15 roliga hinder och avsluta med ett gatlopp där de får möta Gladiatorerna från TV4s populära program. För varje barn som deltar skänks dessutom pengar till Barncancerfonden.

En annan förbättring som Magnus tar upp är att den som köper sin biljett i förväg på nätet kommer att få en betydligt smidigare och snabbare väg in på mässan än förra året.

Det går framåt
Dohi Publishing, förlaget bakom Svenska Cycling Plus och Allt Om MTB, gick in som delägare i mässan förra året, och enligt marknadschef Andreas Björck har samarbetet varit bra. Han menar, liksom Magnus, att vi bara sett början på tillväxten i cykelbranschen.

”Cykelintresset har växt under lång tid, och nu ser vi äntligen att även andra aktörer har fått upp ögonen, när det gäller infrastruktur till exempel. Det blir som en positiv spiral”, säger han.

”I denna tid av utveckling är det viktigt att det finns en plattform där landets cyklister kan möta branschen, och där vill vi vara med och bidra genom Sweden Bike Expo. Det låter lite motsägelsefullt, men ju mer digitaliserad världen blir, desto viktigare blir det personliga mötet, och det är därför det är så spännande att jobba med den här typen av event”, säger Andreas.

Annons

”Det är upplevelsen som är det viktiga, och därför satsar vi på att få till fler händelser under mässan, som besökare kommer det att finnas möjlighet att aktivera sig mer än vad som varit fallet tidigare.”

Vill träffa läsarna
Även tidningens chefredaktör, Anton ­Persson, framhåller mötet med läsarna som det han ser mest fram emot med Sweden Bike Expo.

”Det är oerhört givande att få komma ut och träffa de som läser tidningarna och få feedback på det arbete vi gör. Jag vill att man som läsare ska känna att man kan vara med och påverka tidningens innehåll, så de kommentarer vi får under mässan tar jag med mig när jag planerar vilka artiklar som ska komma med och hur tidningen ska utformas”, förklarar han.

”Från redaktionens sida kommer vi självklart att finnas på plats och vara tillgängliga för samtal under hela mässan. Jag vill därför uppmana dig som läser det här att fundera på vad du tycker är bra med tidningen, och vad du tycker att vi ska utveckla”, säger Anton.

Idag är vi lite extra snälla, och utökar till en hel prispall – tre stycken kommer att vinna, och alla får dessutom chansen att ta med sig en vän! Totalt sex biljetter kommer vi alltså att tävla ut. Svara rätt på frågan nedan för att få komma och träffa oss och många andra helt gratis!

[contact-form-7 404 "Hittades inte"]

Tips: Kika in på swedenbikeexpo.se!

Läs mer: Veckans träningspass
Läs mer: Så sätter du smarta mål
Läs mer: VILL HA – Cannondale SuperX

För att ha chans att vinna måste du ha svarat på frågan senast 2016-12-13 23:59. Vinnaren presenteras på hemsidan och kontaktas via e-post.

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.