Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Paul tillverkar Boostat-nav

Paul med säte i Chico, Kalifornien är en av de där garagefirmorna i USA som på något magiskt sätt klamrat sig kvar i aktualitet, relevans och kanske mest förvånande ekonomiskt. Trots att Shimano då de släppte sin första V-broms/pryl X effektivt tog kål på en rad med entreprenöriella gentlehen med ett garage, en CNC-maskin och drömmar.

Men Paul är kvar och mår bättre än någonsin. Det hela tog sin början för en herrans massa år sedan, då Paul Price – efter att ha arbetat som ingenjör i 18 månader – sa upp sig och startade sin egna firma med eget namn. Dess första produkt var en snabbkoppling. En bakväxel med PAUL stiligt fräst är då och nu en graal för mången samlare av cykeldelar.

Skärmavbild 2017-11-21 kl. 22.25.23

De tar en klump 6061, stoppar in den i en maskin och ur andra änden kommer det en spegelpolerad, skinande blankt baknav till en singlespeed. Sedan nyss tillverkar Paul deras ikoniska nav baknav WORD (Wacky One Speed Rear Device) i den aningens bredare O L D-standarden 148 millimeter. Kommer i svart, aluminium eller blankt utav bara den. En intressant fotnot är att navet är tillverkat för att köras med frihjul modell BMX och inte är av gängse kassett-typ.

Annons

Vilken färg vi skulle välja? Ett svart för 182 dollar eller ett som man kan spegla sig i? För ynka sex dollar till? Take one wild guess…

[vimeo 243064380 w=640 h=360]

<p><a href=”https://vimeo.com/243064380″>Boost Start to Finish</a> from <a href=”https://vimeo.com/user40728628″>Paul Component Engineering</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.