Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Ännu ett par retro-Duegi

Prylbloggen har återigen trillat ned i Tradera-träsket. Vem vet vad man kan hitta? Det är som att ha Skärholmens Loppmarknad på sitt skrivbord. Om jag förfinar min sökning så kanske Prylen med kapitalt P fastnar i mitt digitala fångstnät den här gången?

Det här paret trevliga Duegi-skorna fastnade jag för. Grafik, teknik, färgsättning – allt pekar på 90-talets finaste. Kan någon köpa de här innan PB övertalar sig själv att man faktiskt måste ha ett par Duegi:s? Om inte i skarp tjänst på fötterna, så på en upplyst plats i ens nostalgihylla. Undertecknads första par ordentliga cykelskor var nämligen från detta sällsynta märke…

Och så en bild:

267134319_ac4067a3-7870-4ef9-9c22-57350971fc56

Exakt såna här hade PB som första-skor, också ute på Tradera just nu:

267134242_b9a61a38-b98c-4909-b41f-7e63a5949488

Annons

Nån som minns en yrkescyklist som hette Steve Tilford? Han hojade i tjänsten sedan -75 och i stort sett i alla discipliner. Här skrev han ett intressant inlägg på sin blogg om de cykelskor han använt under åren. Ett guldkorn är att han och sina kompisar tog med en flaska med vatten och alkohol som de regelbundet hällde över sina nya – alldeles för små – cykelskor för att de till slut skulle smälta/forma sig/stelna som ett andra skinn runt fötterna:

All the shoes, up until this point were black.  We would get them super small and carry a water bottle full of water and alcohol to spray them over and over so they would stretch to fit.  It you didn’t do this, when you rode them in the rain, the shoes would get larger, super sloppy.  Our shoes fit like tight gloves.

Läs ett långt, trevligt inlägg om hur cykelskor brukade vara

Tilford omkom tragiskt i en bilolycka. Här är en fin text om vem han var

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.