Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Canyon + Campagnolo = sant sedan 2007

Häromdagen skrev vi om Wilier Superleggera. En hoj med 1: en stålram och 2: en Campagnolo-grupp. Två punkter som dessvärre är alltmer sällsynta 2018.

Men Canyon – som idag sponsrar Movistar – har om inte en stålracer (ännu – vem vet?) på programmet, men en rad kolfiber-hojar som är kittade just med det italienska märkets komponenter. 2007 gick Canyon in på WorldTour:en, då med Unibet. Kolla bara:

2007

Canyon – Team Unibet 2007

2009

Canyon Ultimate CF med Campagnolo:s första elva-delade Super Record-grupp. Cadel Evans knep en världsmästartröja på en sådan hoj:

2011

Canyon Aeroad CF. Superstjärnan Phillippe Gilbert gjorde kampanj på en första-generations Aeroad 2011:

Annons

Och då, 2018, nu, i år, Canyon sponsrar Movistar med Quintana, Landa och Valverde som alla kommer ge plattan i mattan på Touren. Och då kommer de göra det på en sådan här Canyon. Med Campa:s finaste naturligtvis:

Okey, kanske inte med skivbromsar, men give-or-take en dylik jonne.

Läs mer om Canyon här 

Läs mer om Movistar här

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.