Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Customiserat och måttbeställt från Australien

Bastion Cycles. En av de allra mest intressantaste nykomlingarna på den globala customscenen. Slänger man ett snabbt ögnande öga över deras cyklar så kanske man undrar – vilket vi gjorde – vad som egentligen är så speciellt. Men ju närmare man studerar Bastion:s produkter, desto mer respekt och ödmjukhet får man för deras 100-procentiga hantverksmässighet för sitt skrå. Hurså?

Skärmavbild 2017-09-30 kl. 20.23.34

Muffarna är tillverkade av 6-4 titan och ser dagens ljus som ett pulver som en 3D-laser sedan härdar fram den önskade formen ur. Kolfiberrören tvinnas i en process kallad filament winding. Titan och kolfiber i en helig förening: svikt och styrka i en ram som inte liknar något annat. Eller mja. Amerikanska Seven tillverkar sin kolfiberrör-med-titanmuffar Odonata – och det redan i mitten av nittiontalet – men Bastion har verkligen tagit denna formel och uppdaterat den för 10-talet.

process_step_04

Annons

Läs mycket mer på Bastion:s hemsida och bered er på en ordentlig dos vill-ha!  Nämnde vi att Bastion är Aussies?

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.