Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Den ballaste BMX-mountainbiken jag sett

Scot Enterprises står det för. “SE” i SE Racing. Scot Breipthaupt var en sann innovatör och entreprenör. Tisdagens ballaste hoj är en koncis sammanfattning av Scots ideér kring hojar i allmänhet och cyklar som ska hålla för att cyklas på platser där man egentligen inte ska cykla.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=in__F4_ZiF8&w=560&h=315]

SE Racing OM-Duro 27.5 Plus bygger på SEs pålitliga Flyer, men har blandats upp med ingredienser från MTB-sidan. Monsterdäcken till exempel. De mäter tre tum breda och har en diameter på 27.5. 650b alltså. Skivbromsar reglerar de bägge hjulens hastighet, oneby-´lina från SRAM modell GX och är till och med förberedd för en sänkstolpe. Extra bonuspoäng för de fina tanwall-däcken.

2018_SE_OM-DURO_XL_275_BLUESPARKLE_SIDE

Annons

2018_SE_OM-DURO_275_BLUESPARKLE_FRONT_ZOOMED_1 2018_SE_OM-DURO_275_BLUESPARKLE_FRONT_ZOOMED_2 2018_SE_OM-DURO_275_BLUESPARKLE_SIDE_ZOOMED_1

Läs mer på SE Racings hemsida. SE har en svensk distributör som heter Jämtlands Cykelfabrik med säte i Östersund: maila dem här.

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.