Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Den bästa filmsnutten…

Ja, den är det. Och några dagar gammal. En kort snutt till cykelfilm. Men vi kan inte sluta titta på de 1 minut och 40 sekunderna av nerskalad och koncentrerad fantastisk friåkning. RAW 100 heter filmserien. Cyklisten? Brendon Semenuk – som också syns i Not2Bad vi skrev om häromdagen – kör stort, hårt och svidande vackert till tonerna av… Ingenting. Ingen högljud musik. Ingen umpa-umpa. Ingen arg röst som skränar. Ingenting. Förutom lite ljud från cykel, grus och natur. Och LJUDET när däck möter hårdpackad BMX-bana! Varför har De Som Producerar Freeride-Film inte gjort såhär förr?

Resultatet är fantastiskt och Semenuks åkning så snygg. Här har vi en kille som tagit alla vitaminer, ätit spenat och druckit minst en fyrdubbel espresso dagen de spelade in de 100 sekunderna. Vi har glott på hojfilm sedan massor av år och är mätta på sådan här film. Egentligen. Men RAW 100 ger oss och en enig cykeljournalistkår en tår av glädje över något så naket och vackert.

Årets film?

Annons

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=p7o77ZMinRY&w=640&h=360]

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.