Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

En intressant DH-hoj

Vi skrev ju om tung-klassikern Brooklyn Machine Works häromdan. Mega-nestorn i kategorin ´tank bikes´. Det fick synapserna att fyras av och ett bubbelminne kröp upp till ytan: känner inte PB någon som känner någon som råkar ha ett veritabelt stall med Brooklyn´s ? Jomenvisst och han hade också en kontraption som heter Zumbi F44. Ej att förväxlas med Zumba-pass, men den faden kanske har ebbat ut nu?

Zumbi Cycles F44

Hursom. Zumbi F44 var det. Ett ordentligt tag om genren downhill i allmänhet och verktygen för att utöva densamma i synnerhet. Tillverkad för hand i Europa av 7020-aluminium med en ramvikt på strax över 3 kilo och med en trevligt slack styrvinkel på 63 grader. En anrättning som lovar kul-kul med säker styrning från den hungriga gaffeln. Notera lite BMW-vibb med den där stor-tiltade sadelröret.

Lite GT-vibbar från den här vinkeln. Polerad aluminium är påväg tillbaka, kom ihåg var ni läste det först

Zumbi har en tamare enduro- / trail-version också. F11 heter den – som BMW:n – och finns med både 650b- / 29-tumshjul:

Zumbi Cycles F11

“Handmde in Europe” står det på Zumbi:s hemsida… I Polen verkar det vara efter att läst denna text. Oavsett – rejäla hojar med intressant dämpkoncept som kallas FPS. Kolla deras produktionsprocess här nedan:

Annons

Läs mer om Zumbi på deras hemsida här

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.