Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Fatbike-skärm

Brittiska MudHugger har på en handfull år gått från en bra idé och en övertygelse att kunna göra en positiv förbättring till att faktiskt göra det som de föresatte sig att göra. Att hålla skiten borta från kropp, ansikte och ögon när man cyklar.

Fatbike:s är ett alldeles särskilt släkte när det kommer till att slänga upp smuts i luften. De gigantiska gummivalsarna till däck sprätter upp allt man kör över: lera, grus, gyttja, kantareller, pensionärer, poliskonstaplar och så vidare… Därför var det en trevlig överraskning när MudHugger:s fatbike-stänka FatHugger anlände till Allt om MTB:s och S CyclingPlus Stockholms-kontor.

Skärmen ser litegranna ut som de där MX-inspirerade skärmarna från amerikanska THE som var den ballaste prylen man kunde i slutet av 90- och början av 00-talet. Skärmen är tillverkad av ett tunt material för att kunna formas runt allehanda gaffel- och däckskombinationer.

Skärmavbild 2016-07-09 kl. 11.21.13

Stor plastpåse med brittisk-tillverkad skärm.

 

Skärmavbild 2016-07-09 kl. 11.21.29

Innehållet.

 

Skärmavbild 2016-07-09 kl. 11.22.10

Annons

Allt som fanns i påsen – skärm, tio buntband och instruktion.

 

Skärmavbild 2016-07-09 kl. 11.22.24

Kan inte låta bli att tycka att den ser rätt ball ut. Mycket motocross.

 

Skärmavbild 2016-07-09 kl. 11.21.49

Breeed skärm. Fungerar som keps nästan.

 

Vi återkommer med en uppföljning om hur väl den passar min fatty… En första snabbkoll verkar ge vid handen att viss modifikation kommer krävas. Jag kör en 5-tums Surly fram och White-gaffeln har en speciell form på gaffelkronan… Ska bli intressant…

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.