Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Hur uttalar man “Rapha” egentligen?

“Raffa”. Säger en del. “Raaafa” några andra. Eller “Rapa”. Ja faktiskt.

Men hursom.

För alla som vill cykla och meddela att de är konfektions-konnässörer, så har den brittiska klädfirman stått till tjänst sedan 2004. Eller kläder och kläder. De har växt sedan dess och tillverkar numera – eller i kollaboration med exempelvis Giro för hjälmar – en hel del annat än cykelbyxor och cykeltröjor med rand runt vänster ärm.

Annons

Som sadlar. Rapha har tappat Selle Italia på know-how och den första salvan soffor heter Classic, ProTeam och ProTeam Cutout. De kommer i två olika bredder och gemensamt är att chassi plus räls är tillverkade i kolfiber på samtliga modeller. Pris? Från 2200 kronor upp mot styvt 4 långsjalar. Hey, en sadel är inget fashion statement, så om den passar just ens ändalykt utan att skava klockspel eller andra ur reproduktivt hänseende delikata detaljer sönder och samman, så är det ett lågt pris att betala i långa längden. PB är själv inne på det 14:e året på en Fi´zi:k Arione…

Options, alternativ och utföranden äro legio, så ett besök på Rapha:s hemsida rekommenderas… 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.