Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Intervju med Chris Froome

Den kenya-födde britten Chris Froome tog nyligen sin fjärde slutseger i den mest prestigeladdade Grand Tour-loppet av de alla: Le Grand Boucle. Under Touren så måste bäraren av den gula ledartröjan möta pressen efter varje etapp. Under denna upplaga så fick den samlade presskåren bara ställa ett fåtal frågor till GC-ledaren och de frågor som ställdes snuddar bara vid ytan. Därför är det så intressant att få ta del av Froomes tankar och hans sätt att fungera i ett format där han får tid och plats att breda ut sina svar.

chris-froome-riding-the-tour-de-france-2015-1466505692990-2f80yj7w77mr-630-80

På BBC finns en längre intervju med Chris Froome där han bland mycket annat går in på sitt speciella och vägvinnande sätt att klättra, varför han tittar ner på styrstammen så ofta (hans Garmin berättar om hur många watt han matar bakhjulet med), psykologin bakom det hela. Och fans som blir lite för till sig när de äntligen ser sin idol komma farande.

Annons

Intervjun med Froome finns att lyssna på i 27 dagar till, så klicka er över och ta del av hemligheterna bakom alla framgångar i Touren. På Team Sky:s hemsida finns mycket mer information att ta del av om både Froome och de andra cyklisterna.

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.