Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Läsarfråga om fatbike-stänkor

Det damp ned en läsarfråga häromdagen. Jessica har en fatbike och undrade om jag kände till någon tillverkare som saluför stänkskärmar för just hojarna med extra-extra breda däck. En fatbike är en mountainbike med väldigt tjocka och breda däck. De ser oftast ut som en clownhoj och får alla som ser dem att reagera positivt. Men gummivalsarna till däck bidrar inte bara med ett fantastiskt fint fäste, utan kastar upp betydligt mer jord, vatten, smuts och skräp. Med cyklisten som måltavla. Alltså bör man klä sig i det som kallas för oömma kläder och bara köra hårt och ge fanken i att man blir smutsig. Bara att tvaga allt med högtryckstvätten efteråt jö.

En snabb slagning gav vid hand att de allra flesta feta stänkor är garagesnickrade historier av folk som inte har tummen mitt i handen.  Därmed inte sagt att det är särskilt knepigt att klippa till och anpassa lite väl valt materiel såsom pet-flaskor, stålstänger, buntband och skruvar till ett funktionellt set. Men för den där slicka, proffsiga, färdiga looken så vill man kanske skaffa ett fabriksproducerat set. Problemet är att de knappt existerar. Än. Jag kan sätta min samling av Greg LeMond-autografer på att SKS och alla de andra just nu fnular friskt i sina R&D-labb med målet att konstruera Det Bästa Fat-Skärmarna Någonsin! Deras Fatboard räknar jag inte riktigt… Stäm mig.

Sen såg jag de här. Tillverkade i trä. De måste vara de vackraste stänkskärmarna hittills för fet-cyklar. 

Annons

Brittiska MudHugger har också produkter som ska funka fint med feta däck.

Värt att kolla om man är trött på att smutsas ner på sin fatbike…

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.