Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Legenden Gary Fisher på cykelmässan

Som med all historia så beror den absoluta sanningen en aning på vem man frågar. Så också den om vem som egentligen uppfann mountainbike:en. En del säger att de första MTB-åkarna var soldater i första världskriget som cyklade med tunga kulsprutor mellan värnen. Andra att den förste som uppfann höghjulingen och rullade över en gräsmatta borde tillskrivas det ursprungliga faderskapet.

gary_fischer-262x272

Gary Fisher

Men namnen Charlie Kelly, Gary Fisher och Tom Ritchey nämns ofta som de som var med i början där i Kalifornien under 70-talet. Det är därför det är så kul att Trek – som kommer ställa ut cyklar från deras Project One-program – har lyckats locka över Gary Fisher till Sweden Bike Expo. Gary kommer att göra två föreläsningar i helgen:

Lördag 13.00 – 13.30

Annons

och…

Söndag 11.30 – 12.00

Vad han än kommer tala om så kan vi helhjärtat rekommendera dig att vara på plats. 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.