Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Lördagens trevligaste singlespeed

Groovy Cycleworks är en custombyggare som såg dagens ljus då det legendariska företaget Grove Innovations hade dörrarna öppna för business. Rody på Groovy tog nämligen sina första stapplande steg i den måttsydda delen av cykelvärlden på Bill Grove:s företag. Kolla upp Grove-X. Innovativt var namnet.

Men nog om historia.

Ti fork retro

Lördagens singlespeed – signerad Groovy – är en svårslagen handarbetad historia:

Monodrift

Cruiserram

29er

Brooks-sadel med läderomspunna handtag

Mäktig mint/vit lackering

Vevar i polerad alu, White Industries ENO?

Annons

Inte ett enda effing fel på den hojen.

Fantastisk jonne. Rody har backloggen full för tillfället – cirka 50 pers ligger i kö – men maila och fråga. Vem vet, han kanske kan klämma in en trägen nordbo på listan? Och kommer du in på den, så lova Prylbloggen att du beställer din Groovy med märkets egentillverkade vevarmar, ritade efter Grooves ursprungliga design från -79, Hot Rods:

DSC00931 DSC00933 DSC00935 Tobias Hot Rod

Groovy tillverkar också ett intressant styre, Luv Handles:

assortment

weld shots

Mannen syr i titan. 

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.