Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Marzocchi Z1 – redux

Alltså, man blir ju lite glad. Alla har vi en trind liten glad gris till freerider inom oss och var man en freerider som tog sitt huckande utför trottoarkanter, lastkajer och hustak på allvar, så var Marzocchi:s legendariska Z1 Den Enda Gaffeln. Punkt. Därför är det så kul att Fox – som var snabba med att köpa upp vissa delar av Marzocchi 2016 – nu sjösätter en ny version av den plusha mega-gaffeln:

Skärmavbild 2018-04-13 kl. 18.28.04

Lite specs:

• EVOL luftfjäder
• GRIP Sweep dämpare med justerbar retur och LSC
• 15 x 110mm navbredd
• 27.5″ eller 29″
• Blankröd eller mattsvart
• 130-170 millimeter slag för 29:an och 150-180 millimeter för tjugosjuohalvan
• Pris i ´Staterna: $699 dollar. En gnutta mindre dyr än moderföretagets Fox egna premiumforks alltså…

Marzocchi kommer också med en stadig dubbelkrona för de mest brutala från-tak-till-trappa åken när du kör urban:

Annons

p5pb15779582

Läs mer på Marzocchi:s hemsida 

Apropå Big M. De med oljebad- och stålfjäder avstämda gafflarna var inte bara ett paradigmskifte för vilken sorts prestanda man kunde förvänta sig från en cykelgaffel. I avdelningen PR sprängde de också gränser. Här nedan ett exempel på hur italienarna brukade göra reklam för sina Z-gabels när det begav sig…:

z1 poster

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.