Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Monstercross – CX-plusmeny

Monstercross kallas dem. Ramar byggda för feta 700c-hjul med det fetaste gummit man kan hitta krängt över. Ofta baserar man bygget på en CX-ram med gaffel eftersom de för det mesta är den enda typen av 622-chassien som klarar av att svälja den här typen av tjockare däck. För inspiration hänvisar vi till en av de mest långlivade trådarna på hemsides-nestorn för cyklar på WWW: MTBR. Tråden såg dagens ljus för dryga tio år sedan…

Black Mountain Cycles heter en intressant liten cykelaffär i Marin, Kalifornien. Ägaren har tidigare arbetat på Haro och Masi och tillverkar nu egna ramar under BMC. En av deras modeller är en monstercross-ram i stål som sägs kunna ta 50 millis-gummi utan att klaga. Den vackra gaffelkronan är av Kirk Pacentis design. En tidlös, elegant konstruktion. Så också ramen i övrigt.

Skärmavbild 2017-09-27 kl. 21.20.56 Skärmavbild 2017-09-27 kl. 21.21.13

Annons

 

Läs mer på Black Mountain Cycle:s hemsida. Skrev vi att ramen kostar jordnötter? 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.