Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Ny drivlina från Campagnolo

Italienska Campagnolo är synonymt med cykel även om firman också tillverkat fälgar för motorcyklar och bilar. De har mest sysslat med cykeldelar och hjul i de övre prisklasserna och har på senare år sett en hel del konkurrens från Shimano, SRAM och andra tillverkare. Som ett led i att erbjuda en landsvägsgrupp i den övre medelklassen – och för att ge Shimano:s Ultegra en match –  så har Campa introducerat Potenza, en elva-delad grupp.

Skärmavbild 2016-03-30 kl. 11.29.20

Gruppen är ´fyra´ från toppen bland Campagnolo:s mekaniska grupper: Super Record, Record, Chorus och så Potenza. Potenza ska också – är det tänkt – ge italienarna en bättre chans till att bli originalspecad på fabrikscyklar, en kategori där de tappat väldigt mycket.

Skärmavbild 2016-03-30 kl. 11.29.36Skärmavbild 2016-03-30 kl. 11.29.56

Första intrycken har varit spretande. På Bikeradar har gruppen under ett första prov dragit hem snudd på toppbetyg. Andra har upplevt växelprecisionen som diffus. Det ska bli intressant att se om Campagnolo kan resa sig och hitta sitt nya moderna jag igen.

Annons

Skärmavbild 2016-03-30 kl. 11.30.10

 

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

1 kommentar

  1. jag äger en cykel som är av äldre modell är det ide att köpa nya växlar bromsar i från nedanstående tillverkare eller , köpa ny cykel??????

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.