Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Nya Canyon Spectral

Tyska Canyon är en av de riktigt stora på det här med att sälja cyklar via internet. För en handfull år sedan var Canyon:s cyklar helt okej och anständigt utrustade, men inget att tappa byxorna över.

Det är andra bullar nu. De monokroma cyklarna från Koblenz tillhör bland de mest estetiskt attraktiva på marknaden och funktionellt ligger de i samma liga. För att inte tala om ekonomiskt… Vilket för oss till Canyon:s nya generation av AllTrail-cykeln Spectral.

Till nästa säsong uppdaterar Canyon Spectral-chassit till 150 millimeters slag fram och 140 bak.

Canyon Spectral CF 9 LTD
Canyon Spectral CF 9 LTD: Kolfiberram med baktriangel, SRAM XX1 Eagle-grupp och Enve 60-hjul. 

Som med de flesta andra linjer på Canyon:s program finns Spectral i olika utföranden med ram och baktriangel i kolfiber, ram i kolfiber och baktriangel i aluminium och ram och baktriangel i aluminium. Ett intressant konstruktionsval är att Spectral enbart kommer med 650b-hjul. Ett annat den nyutvecklade vajer- och bromshöljeslänga som är elegant infällt under nederröret. Snyggt och mycket servicevänligt. Canyon har också två nya system för flaskställen som är kompatibla med det nya sätt som bakdämparen är monterad i ramen. En förvaringslåda som monteras i ramen finns också att köpa. En integrerad sadelklämma är en fin detalj. Notera den grafiska kinken på toppröret där det är brutet ned mot sadelstagen. En koppling till Canyon:s kolfiber-cross Inflite:

Annons

10d3ca3c00cd41e433b4a8f8043d0

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.