Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Specialized återkallar Venge ViAS

Specialized återkallar 1000 exemplar av den aerodynamiska supercykeln Venge ViAS. Notera att det enbart är den första varianten med fälgbromsar som avses. Mer specifikt är det kompletta cyklar av utrustningsnivå S-Works och Pro såväl som en del “moduler” – lösa ramar med en del komponenter.

Skärmavbild 2016-10-12 kl. 11.24.37

Vill det sig illa så kan bakhjulet komma loss ur bakgaffeländarna och slå i baktriangeln så hårt att den skadas. Och cyklisten tappa kontrollen över cykeln med kroppsskada som följd.

Problemet verkar ha sin grund i att snabbkopplingen inte får ett ordentligt “bett” i gaffeländarna och hjulet därför under vissa förutsättningar kan glida ur.

Annons

Venge ViAS såldes mellan Juli 2015 till september 2016. Versionen med skivbromsar berörs inte av den här återkallelsen. Läs mer på Specialized

Trots att Venge ViAS är en väldigt sällsynt cykel, så har de sålts i Sverige. Senast för några dagar sedan siktade vi en kille i morgonrusningen som cykelpendlade på en ViAS…

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.