Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

SSCX från AllCity

PB ramlade över den här vettiga och fina singlespeed-CX:en på en blogg. Inlägget är från slutet av 2016 och cykeln numera bortauktionerad via eBay, men det är lite lustigt hur saker poppar upp när man minst anar det. Sedan ett par veckor har Prylbloggen börjat fundera på om man inte skulle göra slag i saken och återuppväcka en gammal landsvägsram som bara tar plats i källar´n. Receptet är enkelt. Häva in de omfångsrikaste däcken som ram och gaffel accepterar – ERTRO-standarder med 6 millimeter luft på var sida om däck mätt mot ram och gaffelben bryr vi oss inte om – SS:a drivlinan och börja trampa. Ergo, lite som denna monoväxlade och med mek-skivor pastell-fade-lackerade AllCity:

30439745604_3dcb9e938a_k

Ramen är tillverkad av Reynold:s 853-rör – mumma.

Läs mer här

Annons

Vad han ersatte Natureboy:en med? En Trek Crockett:

35065818424_acf3d91b61_o

Läs mer om den cykeln här 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.