Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Trek-katalog för 2018

Riktiga, fysiska papperskataloger som man kan bläddra i med något att dricka i en fåtölj verkar vara en alltmer sällsynt företeelse. En del cykeltillverkare hänvisar numera till sina hemsidor för den som är nyfiken på en cykel. Det är förståeligt ur många synvinklar, inte minst att informationen är uppdaterad och aktuell.

Men det finns något evigt och trevligt med en tryckt bok på papper. Det blir en resa nästan, in i ett annat land, in i ett land som lovar nya upplevelser, möjligheter och äventyr. Därför var det en glad överraskning att se Treks senaste modellprogram i ett tryckt häfte hos Prylbloggens lokala cykelhandlare.

Trek-katalog för 2018
Trek-katalog för 2018

På omslaget Fabian “Spartacus” Cancelara med sällskap av Alberto Contador. John Degenkolb gissar vi också på.

20171125_113922_zpsukmee2eb

Intressant: Treks fatbike Farley.

20171125_114256_zpsjfw5uzpk

Treks komfortracer med udd, Domane, nedan i topputförande med Shimanos senaste Dura Ace-grupp 9170 med elektriska Di2-växlar och hydrauliska skivbromsar:

Annons

Skärmavbild 2017-11-25 kl. 11.51.40

Men det vi fastnade för var reportaget från det kaos-/kul-/krasch-stinna världsmästerskapen i singlespeed-cykelcross, förkortat SSCXWC. Treks sponsrade superatlet Sven Nys deltog under artistnamnet Stan Nice och undvek elegant att bli gaddad (tatuerad) genom att “låta” Adam Craig vinna. Därigenom fick han ännu en tatuering då den som skär målsnöret först i dessa inofficiella mästerskap får äran/blir tvungen att emot ta en tatuering.

20171125_114406_zps27hlamsi

Apropå alternativa cykellopp: Prylbloggens kollaboratör TJ anordnade världsmästerskapen i singlespeed (för mountainbike) runt tio år sedan i Stockholm. Loppet attraherade åkare från hela världen och var en upplevelse som kan rekommenderas för alla och envar med minsta intresse för cykel utöver de supersanktionerade event som UCI ställer sig bakom… Har ni möjlighet att besöka eller delta i en gräsrotstävling ska ni ta den. Pronto. #trek

 

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.