Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Trevlig alu-CX från Canyon

PB träffade en tysk representant från Canyon på en cykelmässa en gång i tiden. Ingen megastor händelse i sig – på mässor så kikar man närmare på cyklar, delar och prylar och byter några ord med de som ställer ut. Just den här mässan anordnades i Stockholm och Canyon var på plats med en – som alltid sober och stilig monter, fylld med Koblenz-firmans finaste och mest åtråvärda cyklar: mountainbike och landsvägshojar med superlätta kompositramar, skivbromsade kolfiberhjul och växlar motiverade och dompterade elektriskt och digitalt. Prylbloggen hade gladeligen tagit en av varje – som man gjorde (gör?) vid lösgodislådorna varje lördag.

Men i alla fall och hur som.

Canyon hade en för det året ny enduro-trail/stigs-MTB på plats och det som fick Prylbloggen att kika närmare var att den inte var monokromt svart. Utan faktiskt var lackad i en kulör.

Visst. Svart Är Seriöst. Som någon förståsigpåare förfäktade i någon artikel någonstans. Och svart passar till allt. Den lilla svarta. Och så vidare. Men ibland blir det bara så ohemult tråkigt att klockorna stannar.

Säg det inte till någon, men ibland får PB funderingar på att själv göra en Pollock över sin egen solitt svarta kolfiberracer. Bara för att splatter i regnbågens alla färger är rätt fint.

Annons
Canyon Inflite AL SLX 6.0 Race. Färg, liv och glädje

Men. Canyon på mässan var det. PB slog sig i slag med killen från C i Tyskland och gav komplimanger för att de äntligen erbjöd en hoj med färg på ramrören. Karln i fråga tackade ödmjukast men replikerade lite lakoniskt att alla säger samma sak, men när Visa-kortet ska dras, cykel ska beställas och ord omsättas i handling, så köper ändå alla bara en svart-svart-svart hoj istället.

Nå, det kanske har vänt lite i alla fall. För den här nya cykelcrossen – Canyon Inflite AL SLX 6.0 Race –  är inte bara rätt överkomlig (en tvåhunka över 14000kr) och trevligt specad med namnkunniga och stabila komponenter. Den är också draperad i en vibrerande mint-pastell som får Prylbloggen att med nostalgifylld själ minnas det arla 80-talet. Och för det får Canyon två feta tummar upp.

Och du. När du väl sitter framför datorn med betalkortet osäkrat och ska beställa en 6.0 Race… undvik den här varianten då:

Canyon Inflite AL SLX 6.0 Race. Ett rullande svart hål

Läs mer på Canyon:s hemsida här

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.