Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Veckans gravelhoj

Pivot är ett cykelmärke som är lite okänt här i Sverige. Grundaren Chris Cocalis låg tidigare bakom den kända manufakturen Titus, som kanske ringer en klocka för er som var med under 90-talet.

Grundaren av Pivot, Chris Cocalis
Grundaren av Pivot, Chris Cocalis

Pivot har en lång rad med respekterade modeller på programmet, många med det kända prefixet Mach. En annan, Switchblade. Totalt 17 olika cyklar. Noterbart är att de faktiskt fortfarande saluför en modell med 26-tumshjul: en 4X/slalom-hoj vid namn M4X:

Pivot M4X
Pivot M4X

I andra änden av hjulspektrumet finner vi Pivot Vault med 700c-hjul. En landsvägscykel med ett öga på oasfalterade grusvägar, CX-varv och upptäcktsfärder in i kartans vita fläckar. Pivot beskriver de tekniska finesserna som följande:

Vault Features

 • New 1.5” tapered steerer carbon fork with 12mm thru axle, increased tire clearance and Shimano’s flat disk mount.
 • Oversized fork crown optimizes stiffness, increases steering precision and eliminates brake chatter on rough surfaces.
 • Thru-axle, disc brake frame design rivals the best road racing bikes for sprinting and climbing efficiency.
 • Next-generation cross/gravel/road geometry – works for any road surface.
 • Full carbon frame featuring proprietary hollow core internal molding technology for ideal weight, strength and stiffness.
 • Optimized layup structure with ideal top tube and stay shaping for comfort and power output on long rides, rough roads and epic adventures.
 • Internal cable routing is compatible with both Di2 and traditional, mechanical shifting systems.
 • BB386EVO bottom bracket substantially increases torsional rigidity, strength and power transfer, while providing increased rear tire clearance.
 • Disc brake compatible with 140-160mm rotors
 • 2 bottle cage mounts
 • Available as a complete bike or as a frame/fork/headset
 • Sizes XS, S, M, L for riders between 5’3″ and 6’3″
 • New Gloss Blue with matte carbon.

[vimeo 180116878 w=640 h=360]
<p><a href=”https://vimeo.com/180116878″>The New Pivot Vault</a> from <a href=”https://vimeo.com/pivotcycles”>Pivot Cycles</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>

Annons

Idel moderna tekniska lösningar som öppnar upp för Di2 eller mekaniska växlar, koniskt styrrör med gott om plats för rotunda däck, Shimano:s nätta FlatMount-standard fram och bak och naturligtvis naturligtvis matchat med genomgående axlar. Fin, snygg och ett intressant val både för de som har maxpuls i en timma (cykelcross-åkare9 som för upptäckare i Sven Hedins anda…

2017-vault-blue 2017-vault-gallery-1 2017-vault-gallery-2 2017-vault-gallery-3 2017-vault-gallery-4 2017-vault-gallery-5 2017-vault-gallery-6 2017-vault-gallery-7 2017-vault-gallery-8 2017-vault-gallery-9 2017-vault-gallery-10 2017-vault-gallery-11

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.