Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Veckans gravelhoj

Vitus ringer nog bekant för de äldre läsarna. Kanske mer för blyertspenne-smala aluminiumramar som Sean Kelly förde sina lyckade kampanjer på vårmonumenten på under 80-talet. De där karakteristiska alu-ramarna hade ett rykte om sig att svänga än hit och än dit på grund av låg styvhet kring vevlagret. Men Kelly vann ändå. Kolla upp det på YouTube.

Dessa dagar är Vitus onlineaffären Wiggles inhouse-märke. Vilket för mig till veckans grushoj: Vitus Energie CRX. Med ram i kolfiber – Torays T700. Eftersom cykeln saluförs via Wiggle så är priset starkt konkurrenskraftigt och specen robust för de dryga 20.000 kronor som den kostar. 11-delad Sram Force 1 med hydrauliska bromsar och 12-millimeters axlar fram och bak som fixerar WTB i23-fälgar skodda med CrossBoss 35-millisdäck från samma firma, betyder att du kan surfa fram på många olika sladdriga underlag tryggt, snabbt och säkert. En detalj är kassetten på 11-32. Räkna lite på utväxlingarna och om den räcker till för dina behov. Kanske behöver du en kassett som sträcker sig upp och över 40 tänder?

Annons

Skärmavbild 2018-01-14 kl. 11.47.30 Skärmavbild 2018-01-14 kl. 11.48.02 Skärmavbild 2018-01-14 kl. 11.48.23 Skärmavbild 2018-01-14 kl. 11.48.52

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.