Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Veckans gravelhoj

Skottland, Storbrittanien. En plats som inte bara frammanar bilder av hedar, lochs och livets vatten, uisce beatha: whisky alltså. Samhället Livingstone i Skottland är också platsen där Shand Cycles har sitt högkvarter. Shand är efternamnet på mannen som 2003 startade upp firman: Steven i förnamn. Shand tillverkar alla sina olika modeller in-house och erbjuder en lång rad olika alternativ och komponenter för envar. Cykeln som fick Prylbloggen att få upp ögonen heter Stoater. Stoater är en 700c-hoj som har en aptit på de allra flesta underlag som går att bemästra på två hjul: stigar, hårdgjorda ytor eller multidags-touring över en buffé av släta och knögliga ytor är helt okej. Stoater sväljer däck upp till 45 millimeter och ramen är tillverkad av kvalitetsstål från Dedacciai, Columbus och Reynolds beroende på utförande. Stoater går nämligen att beställa med Rohloff-nav och Gates-rem. En kombination som lovar ett minimum av service och en gångtif som räknas i varv runt ekvatorn…

Shand Stoater med traditionella växelförare
Shand Stoater med traditionella växelförare

img5
Stoater med Gates Carbon Drive-remdrift och Rohloffs växelnav:

Annons

img1 img4

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.