Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Veckans gravelhoj – Donnelly G//C

Donnelly Cycling hette för bara en stund sedan Clément, som i firman som sysslar med däck. Men döm om vår förvåning när nu Donnelly lanserar en bredsida med kompletta cyklar. Från däck till cykel. Det har ju hänt tidigare, men mest på hobbynivå. Man har ju hört om folk som i sin bra-o-ha-hög hade ett löst framnav över och sedan byggde ihop en hel cykel från det. Men detta är nästa nivå. och vi ger Donnelly tumme upp.

Donnelly G//C – gravelhojen

För cyklarna – en gravel- och en cyclocross-hoj – ser på papperet väldigt fina ut. G//C är modellen menad för softa grusliga äventyr, medan C//C är vapnet för dig som hellre har maxpuls i 60 minuter, hoppar över hinder och gillar Stephen Hyde. Alltså tävlar i cykelcross.

Donnelly C//C – cyclocross-hojen

Bakom cyklarna finns folk som arbetat med BMC och Eddy Merckx, så känslan för detaljer och erfarenhet kring att rita konkurrenskraftiga hojar finns där. Bägge cyklarna bygger på ramar tillverkade av HiMod-kolfiber, tar däck upp till 45 millimeters bredd, har – självfallet – genomgående axlar i modern dimension och finns dessutom att köpa som lös ram:

Annons

Prylbloggen som har en svår faiblaisse för himmelsblått (okej babyblått då) finner en stark dragning till denna modell… 2000 dollar kostar ramset. En hel hoj – beroende på om den kommer med SRAM Force eller Rival – 3 eller 4000 dollar. Rakt och enkelt. Som vi vill ha det.

Läs mer på Donnellys hemsida 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.