Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Veckans gravelhoj – Fara F I Gravel

Året var 1967. Norge hade för första – men inte sista – gången lyckats pumpa upp råolja, crude, genom att offshore-borra ute i ett vindpiskat Nordsjön vars yta aldrig vilade, ständigt omrört, vispat av obarmhärtiga vågor. Naturens gång.

Men nu är det 2018. Och det är inte längre bara det svarta guldet från fossila lämningar som ger avtryck i samtiden. Nej. Döm om vilken trevlig överraskning det var att upptäcka Fara Cycling. En firma som på menyn har trenne kolfiberhojar, varav en lystrar till namnet F I Gravel. En norsk Gravel Plus-hoj. Lusekofta frivilligt extra tillbehör.

I standardutrustnigen för modellen Base – det finns en vässad Lûx-variant också – ingår 650-hjul från italienska 3T med deras 30 millimeter (24 internt) breda och tubeless-förberedda fälgar. Namnet? Discus C25 PRO. Däcken mäter 47 millimeter och härstammar från Wilderness Trail Bikes, Oneby-drivlina signerat SRAM modell Rival1 och en cockpit från Tecno Tubo Torino.

Annons

Pris? Runt 25 kakor.

De andra två lvg-hojarna ser också fina ut:

Läs mer på Fara:s hemsida. Och ingen fara (harr-harr), alla texter står på engelska…

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.