Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Veckans gravelhoj – Salsa Journeyman

Salsa har funnits sedan 80-talet. Sedan dess har de morfat från att tillverka NORBA-klara race-hardtails till att bli upptäckar-gravel-packer-fatbike märket framför de allra flesta. Vilket för oss till söndagens gravelhoj i fokus: den överkomliga Journeyman. Fästen för packväskor, stänkor, pakethållare och så vidare är en självklarhet, så också en ram tillverkad av aluminium som sväljer både 29/700- såväl som 650b/27.5-hjul och en styvdämpande framgaffel i kolfiber. Det trevliga är att hojen saluförs för rimliga 1099 dollares i sitt minst billiga och mest välspecade utförande:

Skärmavbild 2018-04-25 kl. 00.24.08

Journeyman-programmet bottnar ur med denna rakstyrade förmåga med rakt styre och kittad med Shimano Claris och 650b-hjul för 899 USD:

Annons

Skärmavbild 2018-04-25 kl. 00.29.52

Läs mer på Salsa:s hemsida

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.