Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Veckans gravelhoj – Wilier Jaroon

Veckans gravelhoj kommer lite oväntat från italienska Wilier. Wilier är en tillverkare som hängt med i några år – redan 1906 slog de upp dörrarna i Bassano del Grappa. Wilier är fram tills nu kanske mest kända för sina fina landsvägscyklar – ett exempel är den här intressanta modellen som är utrustad med ett integrerat “dämp”-system – ACTI-FLEX – för bakhjulet:

Wilier Cento10NDR

Betingar ett pris på högst facila 41.899 kronor – online. 

En annan landsvägshoj som Prylbloggen fastnade för är denna retrodoftande och stålchassi-försedda modell vid namn Superleggera. Som en Lamborghini Gallardo Superleggera men en cykel istället:

Wilier Superleggera

Kittad med Campagnolo till växlar, bromsar och hjul – sällsynt numera. Priset är blott 21.199 kronor för en cykel som ser ut att vara beställd från Dario Pegoretti himself. Köp och ställ upp i L´Eroica bums!

Men grusliga hojar var det. Veckans gravelhoj är Wilier Jaroon. En superfin cykel med många finesser och konstruktionsval som gör den till en kompetent och multiversal cykel som talar många underlags språk:

Annons
Wilier Jaroon

Till att börja med: Jaroon består i av ett chassi av stålrör. Anno 2018. Det är rätt unikt. Wilier säger att ramen är svetsad inifrån. En teknik som innebär att den helt saknar synliga svetsfogar. En bakre genomgående axel knyter resolut ihop baktriangeln och är matchad med en kolfibergaffel tillverkad enligt principen monocoque och är också den ihopknuten med en genomgående axel, ett koniskt styrrör skänker styrka och material där det behövs och inte behövs, en slank 27.2 millimeters sadelstolpe ger ett visst mått av svikt, bromsoken fastgörs medelst FlatMount-standard och ett bockstyre med 12 graders flare skänker många olika positioner för händerna. Fästen för stänkskärmar då? Jajamen. Likaså monteringsmöjligheter för en främre och bakre pakethållare. Jaroon (trevligt namn!) sväljer däck upp till 42 millimeters bredd. Chunky.

Inalles en cykel till ett konkurrenskraftigt pris. Priset då? 14.999 kronor.

Wilier finns sedan några veckor representerade i en stor affär ute i Handen vid Stockholm – Punto Rosso. Läs mer om Wilier och de olika modellerna här.

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.