Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Veckans gravelhoj

Ridley har en lång palmares av att tillverka CX- och landvägscyklar för vinnare som Andrei “Gorillan” Greipel och Zdenek Stybar. “Be tough” är firmans slogan och veckans CX-hoj Ridley X-Night Disc spelar onekligen upp till det epitetet med en retrodoftande ramdesign utan sluttande topprör. En blinkning med hur asfalts- och cyclocross-jonnar brukade se ut förr i tiden – en tidlös “double diamond”-design. Stiligt! Andra aspekter som vi nickar gillande för är ram tillverkad av kolfiber (´bong…), 1x-transmission signerad SRAM Rival med hydrauliska skivbromsar och däck från Clement. Dessutom är hela anrättningen målad i orange. Hur kan de förbättra detta? Det enda sättet de skulle kunna vässa detta paket vidare är om de lackar den i guld/orange-flake… Den här typen av cykel brukade för bara en handfull år sedan bara beskrivas som en ren cykelcross-hoj, men med utrymme för lite bredare gummi så är den också ett vettigt verktyg för längre äventyr i skog, mark och oasfalterade vägar. Läs mer på Ridleys hemsida

Annons
Ridley X-Night Disc
Ridley X-Night Disc
Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.