Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Volvo LifePaint gör dig synlig

Volvo är känd som ett bilmärke vilandes på en grundpelare av säkerhet. Nu har man tagit ett steg vidare och arbetat för att vi cyklister ska bli ännu mer synliga i trafiken. Tidigare i år genomförde Volvo och ett nystartat svenskt företag – Albedo 100 –  en kampanj i England, där de i cykelaffärer gav bort 2000 sprayburkar – Lifepaint – med ett intressant medel.

Om ni sett den tecknade filmen på julafton där Tomtens medhjälpare målar ett bräde med schackrutig färg så är det precis så som den här färgen fungerar. Sprayburken är fylld med ett vattenlösligt medel som innehåller ett reflekterande material . ´Färgen´ fäster bäst på tyger och går att tvätta bort om man kör plaggen i tvättmaskinen.

I dagsljus är de reflekterande partiklarna helt osynliga. Men i mörker – och när det belyses – så blir plagg behandlade med medlet skarpt reflekterande och blir extremt synliga. Se nedan…

lifepaintcycles

Annons

 

I helgen håller flera Volvo-återförsäljare i UK LifePaint-event där de ska lagerföra och tillhandahålla LifePaint-burkar. En 100ml-burk ska kosta £10. Vi i redaktionen tycker att reflex på burk – RPB? – är en jättebra idé för dem som inte kan eller vill sy fast eller skruva fast en reflex på kläder eller cykel. Ska du ut och cykla när den är mörkt? Spraya på reflexfärgen över ben (extra synliga då de rör sig upp och ned) och cykel för maximall säkerhet. Hittills säljs LifePaint enbart i Stor-Brittanien, men om försöken faller väl ut så kan medlet också göras tillgängligt utanför de brittiska öarna.

Läs mer på Volvos hemsida.

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

1 kommentar

  1. Vart kan man köpa denna magiska spray och tål den regn om man nu vill ha den på sin cyckel och vill slippa lacka på sprayen varje gång det har regnar. Tål den att lackas över med en klarlack för att få den mer permanent på cyckeln?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.