Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Inför helgens 60-milarunda.

Dags att få till ett riktigt bra distanspass igen. Japanese Odyssey kommer allt närmare och förutom att planera rutter eller fixa med annan administration måste man ju träna lite också. Lägligt nog så är det dags för La Lepre Stanca att köra 400km respektive 600 km breveter till helgen och jag tänker passa på att köra 600km rundan igen.

IMG_6107

Jag och Marcus körde ju den för några månader sedan utan sovstopp på drygt 26 timmar. Ni kan läsa om den rundan här. Denna gången blir vi minst 4 randonneurer som startar i Jönköping på lördag morgon och kommer tillbaka på söndag som Super-randonneurer då vi efter denna runda har kört 200,300,400 och 600km breveter under 2016. Jag och Marcus är klara men Calle och Olle saknar 600km distansen. Vi kommer att stanna och sova några timmar drygt halvvägs. Från början surrades det om motell men det har ändrats till att vi kommer att sova utomhus. Känns riktigt kul att det blir en bikepackingtur och cyklarna lastas nu med väskor fyllda med sovsäckar, liggunderlag, bivybags, extrakläder, mat, reparationsutrustning och lite hygienartiklar.

Min TREK Boone står hos Cykelsmedjan i Eksjö och väntar på en ny the Plug och lite service inför Japanäventyret så den här gången kommer jag ta min Cannondale SuperSix från 2008.

IMG_6103

Jag har ingen navdynamo på den så jag kommer köra med min reserv-gps, en Garmin etrex30 istället för min edge 1000 som jag normalt använder.

IMG_6100

Fördelen med etrexen är att den går på AA-batterier och jag blir mindre beroende av att kunna ladda. Etrexen är väldigt populär bland bikepackers och jag funderar på att köra med den på Japanese Odyssey för att slippa ladda hela tiden. Det här blir ett bra test för att se vad jag tycker om den då jag i huvudsak haft den nerpackad längst in i sadelväskan tidigare. Den klarar inte så långa sträckor utan man får klippa ner en 60-milarunda i 3 kortare segment och den har inte så mycket funktioner. Å andra sidan så behöver man ju sällan mer än ett sträck att följa, en klocka och en tripmätare.

Jag har lastat hojen med sadelväskan från Apidura med sovutrustning, dunväst, regnkläder, buff, extra strumpor, 2 slangar, verktyg, laglappar, kedjelås och lite olja.

Annons

I överrörsväskan har jag i första hand hygienartiklar såsom, chamois crème, tandborste, tandkräm, ögondroppar, koffeintabletter, panodil, solstift och ett litet batteripack så jag kan ladda telefonen en gång.

Stembagen är fylld med mat och kommer fyllas på efter hand. Vid start så är det mest gamla energikakor som behöver ätas upp och en 200 grams tub med underbar mandelmassa.

IMG_6104

IMG_6102

Marcus skickade en bild på sin stiliga randomaskin, en Bob Jackson nu i bikepackingmode.

IMG_6105

Det här kommer att bli grymt roligt och jag ser verkligen fram mot två härliga cykeldagar med ett gäng riktigt goa gubbar. Som vanligt kommer jag uppdatera från turen på min instagram där jag heter @cykeldanne.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.