Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

Annie Söderberg blir ny förbundskapten för MTB-landslaget

Det är sedan tidigare klart att Anders Ljungblad efter en mycket lyckad tid med tolv mästerskapsmedaljer lämnar över sin roll som förbundskapten för det svenska mountainbikelandslaget, och tar en roll som tränare på cykelgymnasiet i Skara. Nu står det klart vem som blir hans ersättare.

Det blir Annie Söderberg från Örebro som tar över förbundskaptensrollen. Hon har funnits inom sporten i nitton år – som aktiv, tränare och ledare. Hon har tävlat inom nästan samtliga discipliner, utbildat sig till tränare vid Örebro Universitet och studerat KBT-elitidrott genom RF, GIH och SISU. Som idrottspsykologisk rådgivare har hon också arbetat med landslagsaktiva inom andra idrotter. Söderberg har redan varit landslagsledare vid stora mästerskap och världscuper.

Annons

“Min erfarenhet av arbete inom elitidrotten har gjort mig beredd att möta det mesta. Jag kommer att arbeta för att skapa ett starkt team av kompetenta och kompletterande förmågor kring landslagsverksamheten. Det är en sann glädje att nu leda de aktiva som förbundskapten”, säger Annie Söderberg i ett pressmeddelande från SCF.

Läs mer: Veckans träningspass – Dantes 15
Läs mer: Arkiv: Rissveds inför 2014 – “OS-medalj vore nåt!”

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.